Συνομιλία για την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο απαίτησε να δεσμευθεί για την ασφάλεια των εκπροσώπων του Τύπου στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός ηγέτης υποσχέθηκε στο Ρώσο πρόεδρο να ερευνήσει το θάνατο των δημοσιογράφων της Ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

«Ο Ποροσένκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των Ρώσων δημοσιογράφων κοντά στην πόλη Λουγκάνσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επισημαίνεται ότι, πριν από το θάνατο των δημοσιογράφων του RTR, οι ουκρανικές αρχές πολλές φορές παραβίασαν τα δικαιώματα

των ρωσικών και ξένων δημοσιογράφων, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους κάθε φορά, όπως άρνηση της διαπίστευσης, παράνομη απέλαση, απαγωγή, ξυλοδαρμούς και απειλές κατά της ζωής.

Μεταξύ των περιπτώσεων είναι και η σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων που ασκούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα στα συνεργεία των καναλιών «Ζβεζντα» και LifeNews.

Η σημερινή τραγωδία δεν είναι η πρώτη στην Ουκρανία. Στις 24 Μαΐου στη Νότια Ανατολική περιοχή την παραμονή των πρόωρων προεδρικών εκλογών, από πυρά της Εθνοφρουράς σκοτώθηκαν ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ανδρέα Ροκέλλι και ο βοηθός του Αντρέι Μιρόνοφ.

Έλενα Κοντράτοβα

Keywords
Τυχαία Θέματα