Παραιτήθηκε ο Δ. Καμμένος

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». Στη δήλωσή του ο Δ.Καμμένος αναφέρει ότι «ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύου Δημήτρη Καμμένου, είχε προαναγγείλει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Πάνος Καμμένος.«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών, ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter.

«Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλορροεί» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ. προσθέτοντας ότι σε αυτή τη φάση η ομάδα των 53τριών επιβάλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δημήτρη Καμμενου. Αναμένεται προφανώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενδιαφέρουσα συνέχεια διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί.

«Τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο ο κ. Τσίπρας», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ως υφυπουργού Υποδομών - Δικτύων - Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση υφυπουργού της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μια ξεκάθαρη προσβολή προς την κοινωνία, μετά την "ένδοξη καριέρα″ του νέου υπουργού στα social media. Μια ″καριέρα″ γεμάτη με ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά μηνύματα. Το ήθος και οι αρχές της Αριστεράς δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές. Προκαλεί θλίψη και ντροπή η συμπόρευση της αριστερής κυβέρνησης με το ακροδεξιό φρόνημα του κ. Καμμένου. Επιβάλλεται η άμεση αποπομπή του».

Με μία ειρωνική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις του πρώην υφυπουργού Υποδομών.
«Και τέλος πάντων, τι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι, οιμαύροι και οι Εβραίοι; Η αξιοπρέπεια ήταν σύνθημα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο» σημειώνει χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοδωράκης.

Νωρίτερα την Τετάρτη, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα