Συνέντευξη Καμίνη στο BBC World

«Κάποιες δειλές ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στην οικονομία, αλλά το κυριότερο κάποια πρώτα δείγματα βελτίωσης στην ψυχολογία των πολιτών», ανίχνευσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC WORLD NEWS και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το «αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα».

Έτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του στο London School

of Economics, για την κρίση στην Ελλάδα, όπου ο κ. Καμίνηςείχε επισημάνει τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση που ληφθούνπεραιτέρω οικονομικά μέτρα, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο και προφανώς απευθυνόμενους σε μελλοντικούς επισκέπτες της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι «ο κόσμος στην αρχή σάστισε, μετά θύμωσε και τώρα πιστεύω ότι είναι πιο ψύχραιμος, για να δει πως από εδώ και στοεξής πρέπει να κινηθεί προσωπικά και συλλογικά».

Στο ίδιοπλαίσιο, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων και σε ερώτηση για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Καμίνης τα χαρακτήρισε «εικόνα του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με περισσότερη ωριμότητα».

Επίσης, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε μια ανεργία που τρέχει με 30%, στους νέους το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 60%, και ως εκ τούτου η Ευρώπηκαι κυρίως η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα