Συνεδριάζουν ξανά για την ουκρανική κρίση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει ξανά σήμερα το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την ουκρανική κρίση, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η ανεπίσημη αυτή διάσκεψη, που θα ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας. Πρόκειται για την πέμπτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για το θέμα αυτό σε διάρκεια δέκα ημερών.

«Η εβδομάδα αυτή θα είναι πολύ τεταμένη καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα

της Κυριακής», σχολίασε ένας διπλωμάτης του Συμβουλίου.

Το φιλορωσικό κοινοβούλιο της Κριμαίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή την Κυριακή 16η Μαρτίου ενός δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν οι κάτοικοι της χερσονήσου αυτής της Ουκρανίας αν επιθυμούν την ένταξή της στη Ρωσία. Τόσο το Κίεβο όσο και η Δύση έχουν χαρακτηρίσει παράνομο το δημοψήφισμα αυτό.

Εξάλλου ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Πέμπτη για την κατάσταση στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Γιατσενιούκ είπε στους δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως η Ρωσία, οι δυνάμεις της οποίας ελέγχουν την Κριμαία, προσπαθεί «να υπονομεύσει τα θεμέλια της παγκόσμιας ασφάλειας και να αλλάξει το αποτέλεσμα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα