Συνεδριάζει η Βουλή για ΕΡΤ

Στη 1 μετά το μεσημέρι πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του ΔΣ της ΕΡΤ.Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της μετάβασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ

τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Eν τω μεταξύ, σαφείς αποστάσεις για την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, τηρεί η πρόεδρος της Βουλής, Ζωη Κωνσταντοπούλου. «Δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην επιλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου στην ΚΕ. Στη μια μετά το μεσημέρι συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το νέο Δ.Σ της δημόσιας τηλεόρασης.

Τέλος, προβληματική συμπεριφορά, που λειτούργησε στα όρια των θεσμών χαρακτήρισε ο Γιάννης Πανούσης τη συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, στη Βουλή. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, χαρακτήρισε οριακά θεσμική, έως αντιθεσμική τη λειτουργία της προσθέτοντας πως έπρεπε να τον είχε πάρει τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα