Συνεχίζονται τα γυρίσματα του Creta Divina

Στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα γυρίσματα, από την ταινία- ντοκιμαντέρ Creta Divina (Θεϊκή Κρήτη), του σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη, με τον 'Αγγλο πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Πάουελ, ιδιαιτέρα γνωστό ως τον "Ιησού από τη Ναζαρέτ", στην ομώνυμη ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι.

Το ντοκιμαντέρ στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, και αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, τη φύση του νησιού και πρόκειται να προβληθεί, από τον Σεπτέμβριο σε ξένα τηλεοπτικά
δίκτυα.

"Η μυθολογία, η ιστορία, η αρχαιολογία, η παράδοση, η χλωρίδα, ο φυσικός πλούτος και το φυσικό κάλλος της Κρήτης θα μεταδοθούν στη διεθνή κοινότητα, έντεχνα και μ' ένα προσιτό τρόπο μέσα από τη δραματουργική μετουσίωση του οπτικοακουστικού υλικού, με αποτέλεσμα να διαφανεί η υπερβατική, η θεϊκή της διάσταση", ανέφερε ο σεναριογράφος -σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης.

Για την επιλογή του Ρόμπερτ Πάουελ, ο κ. Κωνσταντινίδης, τον χαρακτήρισε ως ένα άνθρωπο με μεγάλη εσωτερικότητα και είπε ότι αυτό το βλέπουμε από την ερμηνεία του στον πιο υπερβατικό ρόλο του κόσμου το Χριστό. Ακόμη, τον χαρακτήρισε καλλιεργημένο άνθρωπο καιγνώστη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, ο Ρόμπερτ Πάουελ, σύμφωνα με το σενάριο είναι "ένας συνταξιούχος 'Αγγλος καθηγητής ιστορίας και ερασιτέχνης βοτανολόγος, που έρχεται στην Κρήτη, αναζητώντας ένα σπάνιο βότανο σε κάποιο από τους 13 αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφτεί, μαζί με το αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου".

Από την πλευρά του ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Ρόμπερτ Πάουελ, εμφανίσθηκε ενθουσιασμένος για την παραμονή του στο Ηράκλειο, την Κρήτη, την οποία, όπως είπε, είχε επισκεφθεί ξανά και πρόσθεσε: "Η ταινία έχει ιστορικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό περιεχόμενο. Είμαι ευτυχισμένος που βιώνω και κινηματογραφικά την ιστορία, τον πολιτισμό, την μυθολογία της Κρήτης, ένα νησί που διακρίνεται για τους ανθρώπους του και την φιλοξενία τους".

Το ντοκιμαντέρ στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μετέβη σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και παρακολούθησε μέρος των γυρισμάτων, ενώ συνομίλησε με τον σκηνοθέτη, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, και τους συντελεστές της ευχαριστώντας για την όλη προσπάθεια που θα συμβάλλει, όπως είπε, στη διεθνή πολιτισμική και τουριστική προβολή της Κρήτης.

"Είναι σημαντικό το γεγονός για εμάς να γυρίζεται μια ταινία-ντοκιματέρ που αφιερώνεται αποκλειστικά στην Κρήτη όπου θα προβληθεί διεθνώς η ιστορία, ο πολιτισμός, η αρχαιολογία, ο τουρισμός, η φύση του νησιού. Επίσης δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι πρωταγωνιστής είναι ένας ηθοποιός που άφησε ιστορία στον κινηματογράφο με την μοναδική ερμηνεία του ως Ιησούς Χριστός στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης .

Ο σκηνοθέτης Φώτης Κωνσταντινίδης, χαρακτήρισε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης πολύ σημαντική,τονίζοντας ότι "έδειξε την ευαισθησία την ανάγκη να υποστηρίζονται έργα που προάγουν τον πολιτισμό".

Ακόμη, ευχαρίστησε για την στήριξη της ταινίας τον Περιφερειάρχη για την άμεση όπως είπε, ανταπόκριση του όπως επίσης και τα διάφορα ιδρύματα, τον ιδιωτικό τομέα που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα