Συνεχίζεται η θηριωδία στη Γάζα

Σχέδιο για καταρχήν εκεχειρία επτά ημερών στη Γάζα παρουσιάζουν οι ΗΠΑ, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει από το Κάιρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, η οποία επικαλείται ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας παρουσίασε την πρότασή του και στις δύο πλευρές και αναμένει την απάντηση από τον ηγέτητης Χαμάς Χαλέντ Μασάαλ ο οποίος βρίσκεται στο Κατάρ ως και σήμερα.

Συνεχίζεται η απίστευτη βαρβαρότητα στη Γάζα μετά το

βομβαρδισμό σχολείου που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστίνιων προσφύγων (UNRWA) στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, προσφέροντας καταφύγιο σε δεκάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και παιδιά που είχαν πάει για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες. . Τουλάχιστον 15 σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν. Ξεπερνούν τους 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Συγκλονισμένος δηλώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπα-Κι-Μουν.

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων τη νύχτα μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ. Τα ξημερώματα ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή.

Αργότερα, μία αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων, «στην πλειονότητά τους παιδιών», σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνες, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Πριν από λίγες ώρες ο βομβαρδισμός ενός τομέα που βρίσκεται πλησίον ενός νοσοκομείου στα ανατολικά της πόλης της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 4 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες.

Με τα θύματα αυτά ο αριθμός των νεκρών σε μία μόνο ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τους 98. Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 5.000 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα