Συνεχίζεται η προεκλογική αντιπαράθεση

Με αμείωτη ένταση κι ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να κυριαρχεί σε διεθνείς αναλύσεις και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Οι πρόωρες εκλογές έχουν αυξήσει το ρίσκο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας είναι σχετικά απίθανο επισημαίνει ο οίκος Moody΄s. Περιορισμένες λύσεις στο πρόβλημα του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας

βλέπουν οι Financial Times αναφέροντας πως η απομείωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει με αλλαγή των όρων αποπληρωμής που διέπουν τα οφειλόμενα διμερή δάνεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να αναπτύσσει «ανεπίσημες επαφές» με Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο αλλά και ΕΚΤ ενόψει των εκλογών, γράφει η γερμανική Suedeutsche Zeitung. Στόχος των συνομιλιών, αναφέρει, είναι να αναζητηθούν σημεία επαφής για μελλοντικές συνομιλίες.Στην Αθήνα σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Θα συναντηθεί με τον κ Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μισή ώρα. Στόχος της επίσκεψης, όπως αναφέρει η El Pais, είναι η παροχή στήριξης στον πρωθυπουργό εν όψει των εκλογών.

Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με πολίτες διοργανώνει η εφημερίδα Αυγή μέσω twitter στις 8 το βράδυ. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Αθήνα 984, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι το όριο για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από τις 450.000 ευρώ που ήταν στο παρελθόν και θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στις 6:30 μ.μ., στους υποστηρικτές του κόμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Στη Λάρισα θα βρίσκεται ο γ. γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα μιλήσει στις 07.00 μμ, στο Δημοτικό Ωδείο.

Στις 07.00μ.μ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιλιστών, Γιώργος Παπανδρέου. Η κεντρική ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα, στο Βελλίδειο. «Ότι ανατράπηκα το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Υπήρχαν σαφώς δυνάμεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ που ήθελαν την ανατροπή μου», τόνισε μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς έπαιξε τη χώρα στα ζάρια τους τελευταίους μήνες και πετάει την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα