Συνεχίζεται η δυσλειτουργία λόγω του τυφώνα

Αδιάβατα κτίρια, χαλασμένες τηλεφωνικές γραμμές, εγκλωβισμένοι υπάλληλοι... Πολλές επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, κυρίως εκείνες της Γουόλ Στριτ, βλέπουν πως η λειτουργία τους εξακολουθεί να διαταράσσεται από τον τυφώνα Σάντι.

Το νότιο τμήμα του Μανχάταν, και κυρίως ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Γουόλ Στριτ,

δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες. Η έδρα της Citigroup, στη συνοικία Τριμπέκα, πλημμύρισε. Η πρόσβαση στο κτίριο, που κανονικά στεγάζει τις αίθουσες των μεσιτών, "έχει περιοριστεί εκτός από το ειδικό προσωπικό μέχρις ότου ξανανοίξει πλήρως".

"Εφαρμόζουμε σχέδια μεταφοράς ορισμένων δραστηριοτήτων σε εναλλακτικές εγκαταστάσεις αλλά δεδομένου του περιορισμένου χώρου των εγκαταστάσεων που είναι λειτουργικές", οι υπάλληλοι "που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους πρέπει να το κάνουν", εξηγεί ένα σημείωμα της διεύθυνσης της Citi στους υπαλλήλους της, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Citi αναμένει πως τα γραφεία της στον αριθμό 111 της Γουόλ Στριτ, κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, "θα παραμείνουν μη διαθέσιμα για μια εκτεταμένη περίοδο", ενώ το κτίριό της στο Τζέρσι Σίτι, στην άλλη πλευρά του ποταμού Χάντσον, "έκλεισε από τον ιδιοκτήτη", διευκρινίζεται στο σημείωμα. Ο όμιλος διέθεσε λεωφορεία για τους υπαλλήλους της.

Η τρίτη αμερικανική τράπεζα σε όρους περιουσιακών στοιχείων διαθέτει ωστόσο έναν πύργο σε πιο υψηλό σημείο της πόλης, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από τις διακοπές ρεύματος.

Ούτε και τα γραφεία της τράπεζας New York Mellon, κοντά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λειτουργούν και οι τηλεφωνικές γραμμές χτυπούν στο κενό.

Πολλές βλάβες στο τηλεφωνικό δίκτυο

Η εκδότρια πιστωτικών καρτών American Express βλέπει επίσης τις δραστηριότητές της να εμποδίζονται σε μεγάλο βαθμό από το πέρασμα του Σάντι: η έδρα της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο, δίπλα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, και πολύ κοντά στον ποταμό Χάντσον, παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή (χθες).

Εξάλλου, τα γραφεία της ασφαλιστικής AIG στο νότιο Μανχάταν, περιλαμβανομένης και της έδρας της στην Πάιν Στριτ, παρέμεναν την Παρασκευή χωρίς ηλεκτρικό. "Το σχέδιο συνέχισης της δραστηριότητάς μας μάς επέτρεψε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να λειτουργήσουμε χωρίς διακοπή", υπογράμμισε ωστόσο ο όμιλος.

Ο τυφώνας Σάντι έπληξε τη Δευτέρα την αμερικανική ανατολική ακτή και σύμφωνα με τη εταιρία Eqecat, που ειδικεύεται στα μοντέλα εκτίμησης καταστροφών, οι ζημιές μπορεί να φθάσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα διοικητικά κτίρια της τηλεφωνικής εταιρίας Verizon στο νότιο Μανχάταν πλημμύρισε. Το τηλεφωνικό δίκτυό της έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την περιοχή, λόγω διακοπών ρεύματος και η εταιρία παραδέχθηκε πως πρέπει "εν καιρώ" να το επαναφέρει στην κανονική λειτουργία του.

Για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης η επίπτωση του τυφώνα Σάντι υπήρξε ακόμη πιο καταστροφική: σχεδόν το σύνολο των γραφείων και των καταστημάτων στο

Keywords
Τυχαία Θέματα