Συνεχίζεται η αναζήτηση ρευστότητας

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την αναζήτηση ρευστότητας προκειμένου να καλύψει εγχώριες ανάγκες και δανειακές υποχρεώσεις. Εκτός από το σάρωμα των αποθεματικών που διαθέτουν οι Οργανισμοί του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας, επιπλέον πηγές αποτελούν τα 700 εκατ που πρόκειται να διαθέσει η Τράπεζα της Ελλάδας,

τα 600 εκατ που είναι διαθέσιμα από τον προϋπολογισμό και το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την αυριανή δημοπράτηση εντόκων γραμματίων. Η χώρα καλείται να πληρώσει περίπου 300 εκατ την Παρασκευή ως πρώτη υποδόση προς το ΔΝΤ και 1,2 δις για τη λήξη εντόκων γραμματίων.
Εν τω μεταξύ, κοστολογημένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στην οικονομία, θα παρουσιάσει ο υπουργός Γιάνης Βαρουφακης στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,


Τη βεβαιότητα ότι οι αποπληρωμές των δόσεων και των δανείων θα γίνουν στο ακέραιο και στην ώρα τους, ειδικά προς το ΔΝΤ, εξέφρασε ο Υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο STAR. Η αναδιάρθρωση εντός της Ευρωζώνης είναι η μόνη λύση. Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο σενάριο και προσπαθούμε να το αποφύγουμε, τόνισε. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αλλάξουμε επί το προοδευτικότερο αλλά αυτό μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες. Μέχρι να αλλάξει ο νόμος του ΕΝΦΙΑ είναι πατριωτικό καθήκον να τον πληρώνουμε» είπε.


Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διέψευσε τη φημολογία περί άφιξης αύριο στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα