Συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Με την εξέταση του αιτήματος του δήμου Κορυδαλλού και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού. Κλειστά τα σχολεία της περιοχής

αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου – συλλαλητήρια, με κεντρικό αυτό που οργανώνει ο δήμος Κορυδαλλού, στις 8.00, έξω από το δημαρχείο. Συγκεντρώσεις, την ίδια ώρα, της ΑΔΕΔΥ και αντιφασιστικών οργανώσεων. ν δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Η πρώτη μέρα της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής βρήκε άδειες τις θέσεις στο εδώλιο των περισσοτέρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου. Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και αύριο οι κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, απουσιάζοντας από το δικαστήριο εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους τους. Κατά την πρώτη μέρα της δίκης παρόντες στην δικαστική αίθουσα από τους, κατά την δικογραφία, "διευθύνοντες την οργάνωση" ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Συνολικά από τους 68 πλέον -καθώς ο Αντώνιος Μπολέτης έχει αποβιώσει- κατηγορούμενους, παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι 44, μεταξύ των οποίων και ο προσωρινά κρατούμενος δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Η έναρξη της δίκης ωστόσο "σημαδεύτηκε" και από επίθεση που δέχθηκαν μάρτυρες -φίλοι του μουσικού που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ξεψύχησε στον δρόμο μαχαιρωμένος από τον Ρουπακιά στο Κερατσίνι- από ομάδα αγνώστων λίγα στενά πιο μακριά από το δικαστήριο. Το γεγονός αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Αγωγής, η οποία ήδη ζητά προστασία των ανθρώπων που θα καταθέσουν στην δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Σε μερικές ώρες οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πάρουν τις θέσεις τους στην Έδρα του δικαστηρίου που καλείται να δικάσει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και να αποδώσει δικαιοσύνη για βίαιες αιματηρές πράξεις που καταλογίζονται στους κατηγορουμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα