Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση

Συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η περαιτέρω πορεία τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Νωρίτερα αίσθηση προκάλεσαν δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σε συνομιλία του με συγκεντρωμένους εφοριακούς

έξω από το ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι οι πιστωτές της χώρας πιέζουν να κατέβουν οι μισθοί του Δημοσίου στα 700 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση του «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε:

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα