Συνάντηση Βενιζέλου με «πράσινους» υπουργούς

Αιχμές κατά Ευρωπαίων για δηλώσεις τους που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη, γύρω από την οικονομία, άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη που είχε με τους «πράσινους» υπουργούς της Κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ορόσημο τη συγκρότηση Κυβέρνησης συνεργασίας στο Βερολίνο και τόνισε ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση, γύρω από τη
βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τόσο ο κύριος Βενιζέλος όσο και οι παριστάμενοι υπουργοί, συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μάχη της καθημερινότητας, της πραγματικής οικονομίας και της ρευστότητας.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ενημέρωσε τους υπουργούς ότι η προγραμματική συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και τη χαρακτήρισε οδικό χάρτη για τη μετά του μνημονίου εποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε δυσφορία για τους χειρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για αλλαγές σε πρόσωπα και δομές σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές ενισχύουν τη γραφειοκρατία και πλήττουν την απορροφητικότητα των κονδυλίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα