Συνάντηση Στουρνάρα - Σόιμπλε

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τη νέα πλέον του ιδιότητα, αυτή του διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος.Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε

πως δεν αναμένει μεταβολές στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης λόγω του ανασχηματισμού. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στην Ελλάδα και πως ήδη υπάρχουν σημάδια οτι αυτές αποδίδουν.

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, το Γιάννη Στουρνάρα, για τη θέση του διοικητή. Ο απερχόμενος κεντρικός τραπεζίτης, Γιώργος Προβόπουλος, χαρακτήρισε την επιλογή αυτή, ως την καλύτερη δυνατή, ενώ παρουσίασε και δύο μελέτες που εκπονήθηκαν από την Τράπεζα με το χρονικό της πρόσφατης κρίσης.

Όπως είπε, χάρη στις ενέργειες της Τράπεζας, απετράπη μια ανοικτή τραπεζική κρίση, που θα είχε άμεση επίπτωση και ως προς την πορεία της χώρας εντός ή εκτός της ζώνης του ευρώ.

Τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, εξέφρασε εκ νέου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. «Ο κ. Στουρνάρας θα είναι θεματοφύλακας της μνημονιακής πολιτικής και από τη νέα του θέση», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα