Νέο ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

Νέο ραντεβού ΣαμαράΒενιζέλου στις δυόμιση το μεσημέρι, για τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης ενόψει της επιστροφής της τρόικας. Στην κορυφή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά.

Απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα και τα εκκρεμή

ζητήματα αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Πάντως οι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων δεν αναμένεται να έλθουν πριν την συνεδρίαση του Eurogroup τις 6 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, βουτιά σημειώνει σήμερα ο γενικός δείκτης στο X.A με τις απώλειες πριν από λίγο να φτάνουν το 4%. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν απώλειες από 7 έως 10%.

Η Ελλάδα μόλις βγήκε από το νοσοκομείο, δε μπορεί να τρέξει μαραθώνιο, δήλωσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρακτορείο Bloomberg. Παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω της εκλογής προέδρου και με τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, καθώς όπως είπε προκαλεί φόβο η πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές ένα κόμμα που δεν είναι κανονικό.

Η συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή δεν έγινε για να βρεθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, εκτίμησε μιλώντας στον Α984 ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας καθώς όπως είπε δε μπορούν οι 180 να βρεθούν από μια τέτοια συνάντηση. Πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει αυτή η αναταραχή στο διεθνή περίγυρο είναι προφανές ότι οι δύο άνδρες με τους ρόλους που έχουν, μπορούν να συζητούν μεταξύ τους και αυτό έγινε.

Τα τεστ αντοχής των τραπεζών, αλλά και τα κόκκινα δάνεια στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας με πολιτικούς αρχηγούς. Σήμερα το μεσημέριο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του δεύτερου. Αύριο ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του «Ποταμιού», ενώ στις 13 Νοεμβρίου, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα