Συνάντηση πρωθυπουργού με τρόικα την Τρίτη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία με την τρόικα για ταυπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικάταμεία, όπως προέκυψε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε ταξημερώματα. Σήμερα Τρίτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα έχουν συνάντηση μετον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6:00 το απόγευμα.
Σκληρές ήταν οι διαπραγματεύσεις την Δευτέρα, ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια καιστους επικεφαλής της Τρόικα

με τους αρμόδιους υπουργούς όπως και με τουςυπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας ενώ δήλωσεότι θα πρέπει σταδιακά να μειωθεί η φορολογία για να ενισχυθεί ηεπιχειρηματικότητα - μίλησε για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεωνστο 15%.

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε από τοαπόγευμα της Δευτέρας η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών σε ευρεία διυπουργικήσύσκεψη με τους Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστο Σταϊκούρα, Ευριπίδη Στυλιανίδη καιΓιάννη Βρούτση καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων.

Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε για τις εξελίξεις ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ενδέχεταινα συναντηθεί μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα