Συνάντηση πριν τη G7 για την Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα. Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- την ερχόμενη Κυριακή, πριν από τη σύνοδο της G7, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της συνόδου κορυφής των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών, στη Βαυαρία, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στην ευρωζώνη. Την ίδια ώρα, βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Αρνητικός είναι ο απόηχος της χθεσινής μαραθώνιας συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Ευρωπαϊκές πηγές να αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και να σημειώνουν ότι περιμένουν κίνηση από την πλευρά των Αθηνών για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες.

«Ανησυχώ μέρα νύχτα για την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ αποχώρησε από τη συζήτηση που είχε με ευρωβουλευτές για το επενδυτικό του σχέδιο, προκειμένου - όπως ανέφερε - να χειριστεί θέματα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα.

Πριν από τις 30 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά. Για τον υψηλό ΦΠΑ, που ζητούν οι δανειστές, ανέφερε ότι είναι κίνηση διαπραγματευτική, και ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει ο φόρος στα νησιά το καλοκαίρι. "Αν αποφασίσουν να καταργήσουν την έκπτωση του 30% στα νησιά θα το ισοφαρίσουμε με κάτι άλλο" είπε. Αίσθηση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι απέφυγε να απαντήσει για το αν θα πληρωθεί αύριο η δόση των 300 εκατομμυρίων προς το ΔΝΤ. «Πάντα γίνεται προσπάθεια οι υποχρεώσεις μας να εξυπηρετηθούν κανονικά», αρκέστηκε να σχολιάσει.

«Ούτε ρήξη ούτε εκλογές, υπάρχει χώρος για πολλές συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, κι ενώ συνεχίζονται οι σχετικές αναφορές από την Αριστερή Πλατφόρμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δανειστές σέρνουν τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας» υποστηρίζει η Αριστερή Πλατφόρμα στο βασικό άρθρο της ιστοσελίδας iskra.gr.

Θρασύτατη και προκλητική από πολιτικής, ηθικής και δεοντολογικής άποψης χαρακτήρισε την απαίτηση για νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων και για κατάργηση του ΕΚΑΣ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος κατηγόρησε τους εταίρους ότι λειτουργούν ως αμείλικτοι και αδυσώπητοι δανειστές. Ο κύριος Στρατούλης δήλωσε ότι η χώρα μας δε θα χαθεί αν δεν υπογραφεί συμφωνία και ότι υπάρχουν δημοκρατικές διέξοδοι και εναλλακτικές λύσεις για να πει τη γνώμη του ο ελληνικός λαός.

Δεν πρόκειται ν' ανέβει ο ΦΠΑ στην ενέργεια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αύξησης των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του ΦΠΑ δήλωση στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ο υπουργός αφού επανέλαβε ότι η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται και θα παραμείνει δημόσιο επεσήμανε ότι "η συμφωνία που τυχόν θα κάνει η κυβέρνηση με τους θεσμούς θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας".

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ για το προσχέδιο των θεσμών είπε ότι είναι το mail Χαρδούβελη επί δύο.

«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο» παραδέχθηκε στο ίδιο κανάλι ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Για δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, που δεν είχαν προβλεφθεί, μίλησε στην τρόικα του Αθήνα 9.84, και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Ανοησίες τα περί εκλογών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να προσέλθει σε μεγάλη εθνική συννενόηση.

«Τα σκληρά μέτρα που παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες δεν έπεσαν από τον ουρανό, βασίζονται στο email Βαρουφάκη» υποστήριζε την ίδια ώρα ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Έλπίζουμε πως τις επόμενες ώρες ο κύριος Τσίπρας θα 'χει την τόλμη να συγκρουστεί με τον "κακό εαυτό" του κόμματός του και να προχωρήσει σε μια συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό και θα είναι η έναρξη για να υπάρξει επιτέλους μια ανάπτυξη στη χώρα μας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με το Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

«Για το λαό δεν αποτελεί «βάση συζήτησης» ούτε το σχέδιο των δανειστών ούτε κι αυτό της κυβέρνησης, γιατί και τα δύο σχέδια οδηγούν σε σκληρά μέτρα σε βάρος του αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Keywords
ελλαδα, αλέξης τσίπρας, μερκελ, βρυξέλλες, τσιπρας, αθηνα, ιουνίου, ΦΠΑ, καλοκαιρι, ΔΝΤ, εκλογες, συριζα, δεη, βουλη, λαφαζάνης, σκαι, mail, email, τροικα, σαμαρας, χατζηδακης, ΚΚΕ, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, υπουργειο εσωτερικων, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βαρουφακης, ομπαμα, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, παραπολιτικα, αλέξης τσίπρας, γνωμη, εθνικη, νησια, πλαισιο, προγραμμα, πωλειται, σκαι, ωρα, email, mail, αρθρο, ανγκελα μερκελ, ατζεντα, βαυαρια, βρυξέλλες, γεγονος, γινεται, δημοσιο, δηλωση, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, επτα, εσωτερικων, ιδια, ιδιο, θεοδωρακης, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, λαφαζάνης, νυχτα, παρισι, ρηξη, συζητηση, σχεδια, σχεδιο, τολμη, ωρες, δημητρης, χωρα, ιουνίου, κυριακη, μητροπουλος, πηγες, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα