Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ για το PSI

Η πορεία για την ολοκλήρωση του PSI, της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων για την απομείωση του χρέους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας συνάντησης που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα

του χρέους. Όπως διευκρίνισε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο η χθεσινή αναχώρηση του κυρίου Νταλάρα ήταν προγραμματισμένη και οι συνομιλίες συνεχίζονται κανονικά με ομάδα ειδικών που παραμένει στην Αθήνα.

“Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα κοστίσει ακριβά στην Ευρώπη”, τονίζει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Επικριτικός στη συμμετοχή ιδιωτών στην απομείωση του χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο Μάικλ Νούναν δηλώνει ότι η κρίση χρέους οξύνθηκε μετά την απόφαση Ευρωζώνης για τη συμμετοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα