Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αυτή την ώρα η βρετανική δικηγορική ομάδα, στην οποία συμμετέχει η Αμάλ Αλαμουντίν, για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το δρόμο και του διεθνούς δικαστηρίου δείχνουν οι νομικοί με την ελληνική πλευρά πάντως να εκφράζει τη βούληση να εξαντληθούν τα όποια περιθώρια συνεννόησης μέσω της UNESCO. Αργότερα το μεσημέρι θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.


Θα

ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή.

Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου.
Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την Τρίτη η ομάδα των νομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με την οποία προτείνει να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας, για την, διά της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα