Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras έχει σήμερα στις 11.00 το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών,  Σταύρος Δήμας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Δήμας είχε σύντομη συνάντηση στο Βελιγράδι με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου όπου εξετάστηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και η προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
Παράλληλα, οι δύο υπουργοί είχαν επισημάνει τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα και τη σημασία που έχει η αξιοποίηση τους.

Πάντως, οι διερευνητικές επαφές των δύο χωρών έχουν εδώ και καιρό «κολλήσει» καθώς δεν έχει διεξαχθεί νέος γύρος συνομιλιών από τον περασμένο Μάιο. Χθες, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για το πού βρίσκονται πλέον οι διερευνητικές επαφές, που διεξάγονται εδώ και δέκα χρόνια.

Στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Δήμας θα έχει επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον Ιταλό πρέσβη, Claudio Glaentzer, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στη χώρα μας. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι κρίσιμες συνομιλίες, που διεξάγει η χώρα μας αυτές τις ώρες για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να συζητηθούν στη διάρκεια αυτής της συνάντησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα