Συνάντηση με Λίμπερμαν

Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Liberman, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας, θα συναντηθεί στις 10 το πρωί, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν το εύρος των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και ειδικά η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής και διπλωματικής συνεργασίας των δύο κρατών.

Στην ατζέντα των συνομιλιών
είναι και η ασφάλεια των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου. Επίσης οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κ.κ. Αβραμόπουλου και Liberman στους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, για τη χθεσινή έντονη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Δεκατρία ( 13) τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και εφτά ελικόπτερα, παραβίασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας 19 φορές τα όρια τους Εθνικού εναερίου χώρου μας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα