Συνάντηση με φόντο τη διαπραγμάτευση

Με φόντο την αβεβαιότητα γύρω από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δανειστές χαρακτηρίζουν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή των εμπειρογνωμόνων έως το τέλος της εβδομάδας,

ενώ εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το καθοριστικό Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημέρωσε μεταξύ άλλων για το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο. «Στόχος -όπως είπε- είναι η μετάβαση σε μια νέα εποχή με ασφάλεια, με αμυντικό θώρακα απέναντι στις κινήσεις της αγοράς, οι οποίες είναι κερδοσκοπικές».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια και για την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι οι επαφές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση τους τελευταίους 18 μήνες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όχι μόνο με την Αίγυπτο, αλλά με την Ιταλία, την Αλβανία. Το μεγάλο πρόβλημα -πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος- είναι ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος, αλλά αποδέχεται πλέον την ισχύ του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα