Συνάντηση με εκπροσώπους από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τη στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού έργου του «Του Χαμόγελου του Παιδιού» επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της διοίκησής του πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο στηρίζουν με ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα τις δράσεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, με κάθε πρόσφορο τρόπο».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης-συνεργασίας που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Προστασίας των Δικαιωμάτων
του Παιδιού, Ιωάννη Σιαμά και Κώστα Κοτσιλίνη, με τη συμμετοχή του γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δημ. Τζώρτζη και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε:

- Το ΥΠΟΜΕΔΙ και η ΕΥΔ ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» προσφέρουν συμβουλευτική υποστήριξη, για την προετοιμασία των προτάσεων ώστε να επιτευχθεί η επιλεξιμότητα και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων του «Του Χαμόγελου του Παιδιού» στη νέα προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ 2014-2020).

Η βοήθεια και συνεργασία θα καλύψει την επέκταση του έργου Amber Alert, όπως επίσης και άλλες δραστηριότητες πρόνοιας και κοινωνικού ενδιαφέροντος Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Για την επέκταση του Amber Alert επιβεβαιώθηκε ότι είναι επιβεβλημένη η ένταξη του προγράμματος στη νέα περίοδο. Το συγκεκριμένο έργο υπέρβαινε κατά πολύ τις ισχύουσες ανελαστικές προθεσμίες του προγράμματος ΕΣΠΑ, έως τον Οκτώβριο του 2015, μέσα στον οποίο θα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Δηλαδή, δεν θα μπορούσε χρηματοδοτικά να καλυφθεί και θα έμενε μετέωρο, με οικονομικές και άλλες συνέπειες.

- Να εξεταστούν οι δυνατότητες υποστήριξης και διευκόλυνσης της λειτουργίας του «Του Χαμόγελου του Παιδιού» σε θέματα που άπτονται του τομέα των επικοινωνιών (μηνύματα μέσω ασύρματων δικτύων και κινητής τηλεφωνίας) και μεταφορών (κυκλοφορία οχημάτων, κινητών μονάδων, ασθενοφόρου φορτηγού) κ.α.

- Διερεύνηση για διαμόρφωση δράσεων εντός του 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα