Συνάντηση Κουτσούμπα με φορείς από το χώρο της Ειδικής Αγωγής

Με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων, εκπαιδευτικών και γονιών από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κ.Ο. του ΚΚΕ στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ξέρουμε το πρόβλημά σας. Φέτος ξεκινούν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής με κλειστά σχολεία

και αυτό το ζείτε με τραγικό τρόπο» είπε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι «η Ειδική Αγωγή δεν μπορεί να ξεκινάει με ελλιπές προσωπικό, έλλειψη κονδυλίων, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά από και προς τα σχολεία. Είναι άμεσο το πρόβλημά σας και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα».

Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων περιέγραψαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναφέρθηκαν στο άμεσο αίτημά τους για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς του αναγκαίου προσωπικού.

Έκαναν λόγο για εκπαιδευτικούς που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, ανέφεραν ότι από τα 240 παιδιά πηγαίνουν σχολείο τα 40 και προσέθεσαν ότι οι πιστώσεις που υποσχέθηκε το υπουργείο Παιδείας είναι λιγότερες κι απ' αυτές που χρειάζονται.

Επισήμαναν, επίσης, ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δουλεύει με το 90% να είναι αναπληρωτές, γεγονός που ισοδυναμεί με κλειστά σχολεία, ενώ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι κωφοί δεν έχουν καν πρόσβαση, γιατί δεν υπάρχουν διερμηνείς.

«Στις δομές ΝΠΙΔ η κατάσταση είναι εξίσου άσχημη, πολλά ιδρύματα είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, οι διοικήσεις επιβάλουν τροφεία, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο. Την ίδια ώρα το 3ο Μνημόνιο χτυπάει τις αναπηρικές συντάξεις» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «χωρίς αγώνα δε θα επιλυθεί κανένα ζήτημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά θα το παλέψουμε. Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν αφορά μόνο εσάς τους εργαζόμενους και τους γονείς. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια. Θα πιέσουμε στη Βουλή όσο γίνεται την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για μόνιμες προσλήψεις, σ' όλα τα ειδικά σχολεία, να εξοικονομηθούν κονδύλια και να μπουν σε προτεραιότητα, να παρθούν μέτρα για ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία. Θα τα παλέψουμε αυτά τα ζητήματα, αλλά ο αγώνας, η ενότητα, η λαϊκή συμμαχία θα κρίνει τα πάντα. 'Ασχετα με το τι ψήφισε ο καθένας, τι λάθος έκανε, αυτά διορθώνονται με την ταξική πάλη και την ενότητα των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα