«Πολύ σημαντική απόφαση αλλά δεν εφησυχάζουμε»

O Υπουργός Οικονομικών ΓιάννηςΣτουρνάρας, αποχωρώντας από το ΜέγαροΜαξίμου, σχολίασε την αναβάθμισητουαξιόχρεου της Ελλάδας σε "Β-"απότην βαθμίδα της επιλεκτικής χρεωκοπίαςπου προχώρησε η Standardand Poor's, στοναπόηχο της ολοκλήρωσης της επαναγοράςομολόγων. «Πολύσημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε.Δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλάο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά και τρόποι βελτίωσης του συντονισμού της συγκυβέρνησης βρίσκονται

στο επίκεντρο στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ζήτημα προτεραιότητας η ανάπτυξη με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις να τίθενται σε πρώτο πλάνο. Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


«Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έρχεται να επιβεβαιώσει την πίστη της κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός προγράμματος λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, κοινωνικής διάλυσης», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για «κυβέρνηση δέσμια των επιταγών των δανειστών και πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία».
Keywords
Τυχαία Θέματα