Συνάντηση για την αδειοδότηση των θεάτρων

Τέλος δόθηκε στο ζήτημα αδειοδότησης λειτουργίας των θεάτρων της Αθήνας, μετά την συνάντηση που είχαν ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και παράγοντες του θεάτρου.

Όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Πολιτισμού, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τους απαραίτητους όρους λειτουργίας των θεάτρων, ενώ την διαβεβαίωση ότι
μέχρι τότε δεν πρόκειται να κλείσει κανένα θέατρο, εκτός κι αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης μη κερδοσκοπικών θιάσων, ηθοποιός Αννίτα Δεκαβάλα, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση και μίλησε στη Βάνα Λυκομήτρου, έκανε λόγο για ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο επισημαίνοντας ότι «μόλις τώρα μπαίνει μια τάξη».

Η κυρία Δεκαβάλα τόνισε ότι «μέχρι στιγμής, η πολυνομία που υπήρχε σχετικά με το ζήτημα αυτό, δημιουργούσε πρόβλημα, ενώ με το παρόν σχέδιο νόμου, τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα και συγκεκριμένα».

«Μέχρι στιγμής ήταν πολύ δύσκολο αν ήθελες να ανοίξεις έναν χώρο θέσεων να πάρεις άδεια. Δεν σου την έδιναν. Τώρα το πρόβλημα λύνεται γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που λένε, αν το θέατρο έχει για παράδειγμα 40 θέσεις από άποψη πυρασφάλειας απαιτούνται αυτές οι προϋποθέσεις. Η ασφάλεια πάντα μπαίνει σε προτεραιότητα. Ωστόσο τα θέατρα που είχαν πάρει χαρτί να σφραγιστούν, δεν είχαν τα περισσότερα θέματα ασφαλείας, αλλά τυπικά θέματα κι έβγαιναν στη μέση ως εμπόδια τραγελαφικά πράγματα. Δυστυχώς ήταν πολλά θέατρα που αντιμετώπιζαν τέτοια ζητήματα», τόνισε η κυρία Δεκαβάλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα