Διαβουλεύσεις με τρόικα

«θέλουμενα κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότεραζητήματα μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμεμία καλή προετοιμασία για την αυριανήσυνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσεχαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγονταςτου υπουργείου Οικονομικών, όπουβρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση τωνΥπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικώνκαι Εργασίας με τους επικεφαλής τηςτρόικας.

Στησύσκεψη δεν συμμετέχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΑντώνηςΜανιτάκης, καθώς όπως σημειώνουν πηγέςτου υπουργείου η συμμετοχή του δεν ήτανπρογραμματισμένη

εξαρχής

Αντίθετοςμε την παράταση της πληρωμής του ειδικούτέλους μέσω της ΔΕΗ εμφανίστηκε οΠρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε επικοινωνία πουείχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό.

ΟΦώτης Κουβέλης τόνισε -σύμφωνα μεπληροφορίες -πως θα πρέπει να ισχύσειη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγώνδηλαδή το ειδικό τέλος να ενταχθεί στονενιαίο φόρο ακινήτων.

ΟΑντώνης Σαμαράς τον ενημέρωσε για τηναυριανή συνάντηση με την τρόικα ενώ καιοι δύο συμφώνησαν πως δεν υπάρχουνπεριθώρια για την επιβολή άλλων μέτρων.

Εντω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωσηπου εξεδόθη απόψε και ενόψει της τελικήςδιαπραγμάτευσης με την τρόικα,επαναλαμβάνει την κατηγορηματικήαντίθεση του στην πιθανότητα λήψης νέωνδημοσιονομικών μέτρων.

Ζητάτην άμεση εφαρμογή της πρότασης του γιαένα γενναιόδωρο πρόγραμμα αντιμετώπισηςτης ανεργίας με τη μεταφορά πόρων απότα διαρθρωτικά στο κοινωνικό ταμείο,άλλα τη διεξαγωγή συζήτησης στη βουλήτης πρότασης του για την προστασία τωνευπαθών ομάδων

ΤοΠΑΣΟΚ επιμένει ότι πρέπει να αντικατασταθείτο ειδικό τέλος ακινήτων υπενθυμίζονταςοι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουνκαταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση γιαενιαίο φόρο ακινήτων.

Τέλος,η Ιπποκράτους τονίζει την ανάγκηαξιολόγησης προσώπων και υπηρεσιών τουδημοσίου και εφαρμογής προγράμματοςκινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα