Συνάντηση Δήμα - Ντάουνερ

Συνομιλίες με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα
με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρα, ο κ. Δήμας θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου θα παρακαθίσει στο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο προβλέπεται να συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

Την Παρασκευή, ο υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν η κατάσταση στη Συρία, οι εξελίξεις στη Λευκορωσία, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος πρόκειται να εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ο κ. Δήμας θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για το 2014-2020, ενώ την Τρίτη 27 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τους ευρωβουλευτές και συμπροέδρους της ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης ο ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος του Ισραήλ Ο. Λαντάου, ο οποίος θα επισκέπτεται την Αθήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα