Συνάντηση αποτίμησης

Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, στις 11.30πμ, όπου θα φανεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο είναι εφικτό το κλείσιμο συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου. Αναμένεται να γίνει σύνοψη του πρώτου κύκλου των συζητήσεων με τον κ. Τσακαλώτο να εκφράζει την αισιοδοξία του για συμφωνία εντός χρονοδιαγράμματος, καθώς, όπως είπε, "οι αποκλίσεις δεν είναι αξεπέραστες". Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θέματα κόκκινων

δανείων και τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης.

Οι διαφορές εστιάζονται στις αποκρατικοποιήσεις όπου οι θεσμοί ζητούν την αναβάθμιση του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ σε ένα πλήρως ανεξάρτητο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, με περισσότερα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση και αξιοποίηση. Στα δημοσιονομικά αγκάθι είναι ο τρόπος που η ελληνική οικονομία θα οδηγηθεί σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ την αρχική εκτίμηση των 85 δισ. ευρώ και να υπερβεί ακόμη και τα 100 δισ. ευρώ εκτιμά η Telegraph.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την επιτάχυνση της μνημονιακής θηλιάς, αναφέρει ο ιστότοπος iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Την ίδια ώρα εν μέσω αρνητικού κλίματος σε τράπεζες και χρηματιστήριο ένα πρώτο κρας τεστ χαρακτηρίζεται η σημερινή δημοπράτηση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ύψους 625 εκατ. ευρώ. Χθες το χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες 1,2%, ωστόσο καθίζηση είχαμε στις τιμές των τραπεζικών τίτλων που έκλεισαν στο μείον 29%.

Θα πρέπει να καταλήξουμε μία συμφωνία εάν όχι μεσοπρόθεσμη έως το 2018, τουλάχιστον σε μια συμφωνία γέφυρα έως τις 18 Αυγούστου. Διαφορετικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, δήλωσε στον Αθήνα 984 και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Χαρακτήρισε πολυτέλεια το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι για δεν θα πρέπει να γίνουν ούτε εντός του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα