Συναντήσεις Πάγκαλου με πρεσβευτές Ιράν και Κατάρ

Συναντήσεις με τους πρεσβευτές του Ιράν και του Κατάρ στην Αθήνα, είχε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος δέχτηκε το νέο πρεσβευτή του Ιράν στην Αθήνα, κ. Behrouz

Behnam, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Behnam με την πολιτική ηγεσία της χώρας μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του.

Κατά την ανακοίνωση, η συνάντηση υπήρξε "ιδιαίτερα σημαντική και γόνιμη, καθώς ο Ιρανός αξιωματούχος παρουσίασε στον κ. Πάγκαλο τις θέσεις της χώρας του επί θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και ιδίως τον ρόλο του Ιράν στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή".

Από την πλευρά του, ο κ. Πάγκαλος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει προς την κυβέρνηση του Ιράν τα φιλικά αισθήματα του ελληνικού λαού, καθώς και την ευαισθησία της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας σε αυστηρά επιστημονικό και παραγωγικό επίπεδο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των τακτικών εθιμοτυπικών επαφών του με τους εν Ελλάδι αξιωματούχους ξένων κρατών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχτηκε χτες και τον πρεσβευτή του Κατάρ στην Αθήνα, κ. Saleh Ibrahim Saad Al Kuwari.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα θέματα των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, ενώ τονίστηκε και ο πρωτεύων ρόλος που διαδραματίζει το Κατάρ όσον αφορά τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του ευρύτερου χώρου της Μέσης Ανατολής.

Ακόμη, ο πρεσβευτής του Κατάρ παρέδωσε στον κ. Πάγκαλο πρόσκληση του πρωθυπουργού της χώρας, Σεΐχη Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, για επίσημη επίσκεψη στη Ντόχα με σκοπό την πραγματοποίηση συνομιλιών επί του συνόλου των σχέσεων των δύο κρατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα