Συναντήσεις εν αναμονή της τρόικας

Εβδομάδα προετοιμασιών και διαβουλεύσεων στην Αθήνα ενόψει της επιστροφής της τρόικας, με το μισθολογικό στο επίκεντρο. Εργοδότες και εργαζόμενοι καλούνται τις επόμενες ημέρες να καθορίσουν τη θέση τους όσον αφορά τις απαιτήσεις των ελεγκτών μας, για μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση των δώρων. Μπροστά στις δύσκολες αποφάσεις που αναμένονται, ο πρωθυπουργός ανοίγει από σήμερα νέο γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, με στόχο ένα ενιαίο εσωτερικό μέτωπο. Στις έξι το απόγευμα, ο κ. Παπαδήμος
θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.Tις επόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Πριν απο τις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο.
 
Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαμαράς αναμένεται από την πλευρά του να επισημάνει στον Πρωθυπουργό πως στηρίζει και συμφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά δεν θα στηρίξει νέα μέτρα για την περίοδο 2013-15 τα οποία θα πρέπει, όπως έχει ξεκαθαρίσει, να τα διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τη σειρά του θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί μια κοινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να καθοριστεί μια ομόφωνα αποδεκτή στρατηγική απέναντι στην τρόικα και αυτή να παρουσιαστεί από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών σε κοινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα