Τουρκία: Πυρά και εκρήξεις

Πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν από το κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα μέλη μιας τουρκικής ακροαριστερής ομάδας κρατούν όμηρο έναν εισαγγελέα, ανέφεραν μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς συμπληρώνοντας ότι μπορούσαν να διακρίνουν καπνό να υψώνεται από το κτίριο.

Οι ίδιοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν ειδικές δυνάμεις εκτός του χώρου ενώ ένα ασθενοφόρο έφυγε με τις σειρήνες του να ηχούν από μια πίσω πόρτα του κτιρίου.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είχε νωρίτερα δημοσιεύσει μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ με ένα όπλο
στο κεφάλι του και με την απειλή ότι μέλη του θα τον σκοτώσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ένας ιστότοπος που συνδέεται με την τουρκική ακροαριστερή ομάδα ανέφερε μέσω Twitter ότι ο όμηρος και τρεις από τους απαγωγείς του τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές η συγκεκριμένη πληροφορία. Τα μηνύματα αναρτήθηκαν αμέσως μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στο κτίριο και αφότου δύο ασθενοφόρα εθεάθησαν να απομακρύνονται από το κτίριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Ρόιτερς.

Ο Τούρκος Εισαγγελέας χειρίζεται την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2013.

Οι δράστες, μεταξύ άλλων, απαιτούν από τις Αρχές να ομολογήσουν ζωντανά πως είναι υπαίτιες για το θάνατο του Μπερκίν και να ασκηθούν διώξεις κατά των υπεύθυνων αστυνομικών σε «λαϊκό δικαστήριο».

Η υπόθεση του Μπερκίν Ελβάν μετατράπηκε σε σύμβολο της βίαιης καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το 2013 και της «αυταρχικής εκτροπής» για την οποία την κατηγορούν οι αντίπαλοί της. Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει δημόσια «τρομοκράτη» τον έφηβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα