Συμφωνία Πεκίνου - Χόλιγουντ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο συμφώνησε να ανοίξει περισσότερο την αγορά του στις αμερικανικές ταινίες, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λος Άντζελες ο αντιπρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.
"Η συμφωνία με την Κίνα θα καταστήσει ευκολότερη από ποτέ για τα αμερικανικά στούντιο και τους ανεξάρτητους κινηματογραφικούς παραγωγούς την πρόσβαση στο κινεζικό κοινό, στηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας", σημείωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Σι

Τζινπίνγκ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τρεις κινεζικούς ομίλους και το αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο DreamWorks Animation.
Κατά την τελευταία ημέρα της πολυήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Κινέζος αντιπρόεδρος επισκέφθηκε ένα δημοτικό σχολείο του Λος 'Αντζελες και χαρακτήρισε "πολύ παραγωγικές" τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν.
Ο τελευταίος τόνισε ότι το μέλλον του 21ου αιώνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σινοαμερικανικές σχέσεις και διαβεβαίωσε ότι έχει σφυρηλατήσει μια "πραγματικά προσωπική σχέση" με τον Σι Τζινπίνγκ, παρά τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, όπως το εμπόριο ή η εξωτερική πολιτική.
Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ συμμετείχε σε ένα οικονομικό φόρουμ και ανακοίνωσε ότι τρεις κινεζικοί όμιλοι μέσων ενημέρωσης και η αμερικανική εταιρεία DreamWorks συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα στούντιο κινηματογραφικής παραγωγής στην Κίνα.
Η νέα εταιρεία, που θα ονομάζεται Oriental DreamWorks, θα ασχοληθεί "με την ανάπτυξη και την παραγωγή κινεζικών ταινιών υψηλής ποιότητας" που θα απευθύνονται τόσο στην κινεζική αγορά όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Σύμφωνα με την DreamWorks Animation, εκτός από την κινηματογραφική παραγωγή, η κοινοπραξία θα επενδύσει επίσης στα θεματικά πάρκα, την κινητή τηλεφωνία, το διαδίκτυο και τα βιντεοπαιχνίδια.
Η DreamWorks Animation θα συμμετάσχει με ποσοστό 45% στην κοινοπραξία.
Το υπόλοιπο 55% θα ανήκει στις κινεζικές κρατικές εταιρείες China Media Capital (CMC), Shanghai Media Group (SMG) και Shanghai Alliance Investment (SAI).
Το αρχικό κεφάλαιο του νέου στούντιο ανέρχεται στα 330 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα