Συμφωνία για συνομιλίες σε «τεχνικό επίπεδο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν, πριν από λίγη ώρα, να ζητήσουν από τα θεσμικά όργανα να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα
και η ευρωζώνη αποφάσισαν να αρχίσει μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος, προκειμένου να διευκολυνθεί το Eurogroup της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό έργο» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι αυτό που αναζητείται είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

Στο μεταξύ, τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής είχε ο Πρωθυπουργός με την γερμανίδα Καγκελάριο.

- Συγχαρητήρια για την εκλογή σου, ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και με δυσκολίες, είπε στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό η γερμανίδα Καγκελάριο

- Το ελπίζω, της απάντησε ο Α. Τσίπρας.

Προσερχόμενος στη σύνοδο ο κ. Τσίπρας δήλωσε: ""Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή"

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα