Συμφωνία για βελτιώσεις στον ΕΝ.Φ.Α

Διμέτωπο της κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και με εσωτερικές αντιδράσειςγια τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που βάζουν το οικονομικό επιτελείο στο στόχαστρο. Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο για βελτιώσεις σε λογική βάση στο φόρο ακινήτων σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της επικείμενης έλευσης της τρόικα και την αποτίμηση της επίσκεψης του Ρώσου

υπουργού εξωτερικών στην Αθήνα. Οι βελτιώσεις θα είναι συνεχείς, τόνισε και ο κ. Βενιζέλος ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών επισήμανε ότι είναι σε επαφή με την κοινωνία και εκφράζουν την αγωνία της.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε επίσης ότι τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ κουβαλάνε μεγάλα βάρη ενώ -όπως είπε -άλλοι είναι αυτοί που ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς.

Εν τω μεταξύ, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως την Κυριακή, για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων, αρκεί αυτές να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της ΝΔ στη συνάντησή που είχαν στο υπουργείο οικονομικών. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι, στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- δυο συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό,παρουσία και του αντιπροέδρου με αντικείμενο τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα