Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εξιχνιάστηκε τελικά, μετά από μήνες η επίθεση, με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικού ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητο από επαρχιακό δρόμο της περιοχής Αμφιθέας τον περασμένο Φεβρουάριο και έπεσε πάνω σε ενέδρα που είχαν στήσει άγνωστοι, οι οποίοι εν συνεχεία είχαν ανοίξει πυρ εναντίον του χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.

Πρόκειται για έναν βοσκό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είτε μόνος του είτε με συνεργούς εμπλέκεται και σε τέσσερις ακόμη ένοπλες ληστείες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες.

Συγκεκριμένα

μετά από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε ο αλβανικής καταγωγής 36χρονος δράστης να απασχολείται σε ποιμνιοστάσιο στο Μακρυχώρι και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας.

Σε έρευνα που ενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του συλληφθέντος στο Μακρυχώρι Λάρισας, βρέθηκε και κατασχέθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το πολεμικό όπλο που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη ληστειών, ένας (1) γεμιστήρας του ιδίου όπλου, (27) φυσίγγια, δύο (2) σκούφοι (full-face), ένα (1) ζευγάρι γάντια, μία (1) κάρτα SIM, τρία (3) κυνηγετικά φυσίγγια, δύο (2) μαχαίρια και ένα διαβατήριο που είχε αφαιρεθεί στη διάρκεια ληστείας.

Κατά την διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και με χρήση βίας κατά των επιχειρούντων αστυνομικών, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε παρέμενε παράνομα στη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθυμήτων αλλοδαπών, με απαγόρευση εισόδου λόγω διοικητικής απέλασης. Εργαζόταν επίσης παράνομα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 60χρονης Ελληνίδας που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για απασχόληση αλλοδαπού στερουμένου αδείας διαμονής και αφέθη ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντος και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το κατασχεθέν πολεμικό όπλο (Kalashnikov) θα αποσταλεί στην ΔΕΕ για εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ' εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα