Σύλληψη αστυνομικών για εκβιασμό

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά οδηγήθηκαν οι δύο αστυφύλακες, 26 και 31 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν την Παρασκευή από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν αμφότεροι σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Της σύλληψης των δύο αστυφυλάκων προηγήθηκε καταγγελία πακιστανού ιδιοκτήτη καταστήματος τροφίμων και ψιλικών ειδών στον Πειραιά.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ένας από τους αστυφύλακες μετέβη για έλεγχο στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου εκείνη την ώρα ήταν προσωρινά υπεύθυνος ένας 43χρονος από το Μπαγκλαντές.

Ο αστυφύλακας προσήγαγε τον 43χρονο με την αιτιολογία ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφερε, δεν ήταν πρωτότυπα, ενώ στην αστυνομική Υπηρεσία κλήθηκε, ύστερα από ειδοποίηση του 43χρονου, και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Στην Υπηρεσία μετέβη λίγο αργότερα και ο δεύτερος αστυφύλακας και σύμφωνα με την καταγγελία του Πακιστανού, απειλούσαν τον ίδιο και τον 43χρονο από το Μπαγκλαντές με φυλάκιση, λόγω υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων που ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί ότι εντόπισαν στο κατάστημα, για τις οποίες και συνέταξαν σχετική μήνυση.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και στη συνέχεια οι δύο αστυνομικοί απαίτησαν εκβιαστικά από τον Πακιστανό 300 ευρώ, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Τελικά συμφώνησαν στο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα λάμβανε ο 26χρονος αστυφύλακας από το κατάστημα του αλλοδαπού την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η καταγγελία του συμβάντος από τον ίδιο αλλοδαπό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αστυνομικοί της οποίας, ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης και προσημείωσαν, μετά από συνεννόηση, το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο 26χρονος αστυφύλακας μετέβη στο κατάστημα του αλλοδαπού, όπου αφού παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγη ώρα μετά συνελήφθη και ο άλλος αστυφύλακας για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα