Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Όλα τα βρέφη που έρχονται στο Μητέρα έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να παραμένει στο Ίδρυμα πάνω από 3 χρόνια. Ο μεγαλύτερος χρόνος παραμονής θα έπρεπε ιδανικά να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες», ανέφερε η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», Αντιγόνη Κοντοπούλου στο σταθμό μας και τη Νόνη Καραγιάννη στο πλαίσιο του αφιερώματος για την υιοθεσία και την αναδοχή ενός παιδιού. Με μαρτυρίες γυναικών που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους σε παιδάκια που έχουν ανάγκη από αγάπη, έχει γεμίσει το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του

σταθμού μας. Την έρευνα έχουν επιμεληθεί οι δημοσιογράφοι Νίνα Κομνηνού, Ελευθερία Κουμάντου, Έλενα Μπρέγιαννη και Καλλιόπη Ασλανίδου.

Η κυρία Αγγελική είναι 48 χρόνια ανάδοχη μητέρα, και έχουν περάσει από τα χέρια της 13 παιδιά! Πολύ χαρακτηριστικά μας λέει ότι δεν μπορεί να αισθανθεί την αγκαλιά της χωρίς παιδιά. Κάθε παιδί είναι μέλος της οικογένειάς μου τονίζει η κυρία Αγγελική και συμβουλεύει τους ανθρώπους που σκέφτονται την αναδοχή να μην δειλιάζουν. «Όταν υπάρχει αγάπη δεν χρειάζεται να δειλιάζουν».

Η Ευγενία είναι μόνη της και πριν από 2 μήνες πήρε τη μικρή της στο σπίτι. Η Ευγενία μιλάει για τη διαδικασία της αναδοχής και τα στάδια που πέρασε μέχρι να έρθει η μικρή στο σπίτι της. «Είναι τελείως διαφορετικά να το ακούς και διαφορετικά όταν πας στο Κέντρο».

Η κ. Μαρία μας περιγράφει τις πρώτες μέρες της Αγάπης, όπως ονόμασε το κοριτσάκι της, με το οποίο είναι μαζί μόλις δέκα μέρες. Με τον άντρα της έχουν ήδη ένα δικό τους παιδί και μας λέει ότι ο γιος της δέχτηκε το μωρό με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη!

Διαβάστε τη προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα