Η νέα μάχη της πλατείας

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή από την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις πιέσεις και στα σενάρια φόβου και σύνθημα «Η δημοικρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται».

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση των συνδικάτων:

Οι εργαζόμενοι,

οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή 21/06 στις 19:30 στο Σύνταγμα, παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας.

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!

Είναι πλέον προφανές πως στόχος των «θεσμών» είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η λιτότητα κατέχει οργανική θέση, καθώς αποτελεί το εργαλείο τους για τη μαζική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επικράτηση των αγορών και της λογικής του κέρδους παντού.

Συνεπώς, η διαπραγμάτευση είναι στην ουσία η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία μεριά ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικού ή ξένου, που μάχεται για την επιβίωση της λιτότητας, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, αλλά και για την ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας, με την αψήφηση της σαφέστατης εντολής της 25ης Γενάρη.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τη λιτότητα, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, που θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους αυτές τις μέρες, να φωνάξουμε «ως εδώ!».

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση. Να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, που ενισχύουν τη θέση του δικού μας κόσμου και μας κάνουν πιο δυνατούς στη σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό. Να απαιτήσουμε τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν. Να απαιτήσουμε να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού.

Νέο κάλεσμα «Μένουμε Ευρώπη»
Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ για άλλη μια φορά μέσω Facebook διοργανώνεται τη Δευτέρα στις 19.30 στο Σύνταγμα, την ώρα της έκτακτης Σύνοδου Κορυφής της Ευρωζώνης για τη χώρα μας.
Η ανακοίνωση
«Πολίτες της Αθήνας,
Τη Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι «Μένουμε Ευρώπη».
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια Grexit, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα «δημοκρατίας» σταλινικού τύπου.
Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας.
Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως».

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Εξάλλου, για την Τρίτη το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 18.00 στην Ομόνοια.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων.
Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές!
Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων.
Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Δεν έχουμε σχέση με αυτούς! Δεν είμαστε ένα!
Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.
Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αγώνας, ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος».

Κανένα βήμα πίσω, κανένας εκβιασμός!

Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συνέχιση της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Μονάχα περισσότερη ανεργία, απαξίωση και μετανάστευση. Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και η επιβίωση της ενιαίας ευρωζώνης με λιτότητα για όλους και δημοκρατία για κανέναν, δεν μπορεί να περάσει πάνω από τις δικές μας ζωές.

Όλες και όλοι την Κυριακή στις 19:30 στο Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα