Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι προγραμματισμένη αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης με σύνθημα «Πρόσφυγες, καλώς ήρθατε». Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με σφυρίχτρες και τύμπανα χιλιάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, με βασικό σύνθημα: «Ανοίξτε τα σύνορα, η ζωή των προσφύγων μετράει». Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές κατευθύνονται στην πρωθυπουργική

κατοικία της Νταόυνιγκ Στρήτ.

Περίπου 30.000 άνθρωποι διαδηλώνουν και στην Κοπεγχάγη. "Όλα διεξάγονται με τάξη σε ηρεμία. Φροντίστε οι μεν τους δε", γράφει η αστυνομία της Δανίας στο Twitter.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα γίνει στο Σύνταγμα με κάλεσμα τους στο Facebook αναφέρουν: «Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους κολασμένους της γης, τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες. Για να διευρύνουμε τις ρωγμές που άνοιξαν στα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο και να αποτρέψουμε τις νέες προσπάθειες στρατιωτικοποίησης των συνόρων. Για να καταγγείλουμε την ευρωπαϊκή υποκρισία: την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τον θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό. Για να αντιταχθούμε σε κάθε μορφή φασιστικής βίας: τόσο των νέο-ναζιστικών "ταγμάτων εφόδου", όσο και των δήθεν "αγανακτισμένων πολιτών" που τους ανοίγουν το δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα