Συγκεντρώσεις για τη μαύρη επέτειο

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για σήμερα πρωί και απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστοί θα είναι από τις 10 πρωί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο.

Εν τω μεταξύ άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,
με αφορμή ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές κινητοποιήσεις. Σε αυτή καλούσε σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, λέγοντας πως η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, είναι ξοφλημένη και πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.

Ακολούθησε μια πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση από το κόμμα της ΝΔ, στην οποία μιλούσε για πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, που φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

«Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κόντρα συνεχίστηκε και στη Βουλή, με διαμάχη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης, η οποία κατέληξε σε αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση, προειδοποιώντας το κυβερνών κόμμα ότι «παίζει με τη φωτιά».
Keywords
Τυχαία Θέματα