Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών προκειμένου να ακυρωθούν.

Συγκεκριμένα, για σήμερα είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν 47 πλειστηριασμοί κατοικιών σε όλη την Αττική από την Αθήνα μέχρι το Λαύριο. Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ειδικά γίνονται 16 πλειστηριασμοί που αρχίζουν στις 15.30 - (Κυρίλλου
και Λουκάρεως 14 πίσω από τον Άρειο Πάγο, σταθμός μετρό Αμπελοκήπων). Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι πλειστηριασμοί κατοικιών θα σταματήσουν με νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του το μέλος του κινήματος «Πλειστηριασμοί Stop», Θανάσης Αλεξάνδρου, έχει τονίσει ότι : «Η νέα κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί. Αφενός δεν έχουν νομοθετηθεί ακόμη αυτές οι εξαγγελίες και αφετέρου έχουν προαναγγελθεί οι πλειστηριασμοί, το μόνο που μένει είναι να ακυρωθούν κινηματικά καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εκτιμάμε ότι είναι στις επείγουσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Σαν κίνημα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αναστείλει πάνω από 500 πλειστηριασμούς γι αυτό και θα διαμαρτυρηθούμε σήμερα».

Να τονίσουμε πως κάθε βδομάδα πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί κατοικιών και οικοπέδων συνανθρώπων μας σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας. Τα τελευταία τρία χρόνια οι πλειστηριασμοί από τράπεζες υπολογίζονται ότι είναι περίπου 3.000, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ακυρωθεί, ανασταλεί ή έχουν παγώσει σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα