Συγχαρητήρια Ρέσλερ σε Κροατία- Σλοβενία

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ συνεχάρη την Κροατία και τη Σλοβενία για την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης που επιλύει το θέμα της πρώην τράπεζας "Λιουμπλιάνσκα Μπάνκα", τονίζοντας πως είναι ζωτικό για τις δύο χώρες, καθώς επίσης και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της κροατικής κυβέρνησης

τονίζεται ότι η δήλωση του κ. Ρέσλερ έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, στο Ζάγκρεμπ, ο Γερμανός αντικαγκελάριος με τον Κροάτη πρωθυπουργό Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Ο κ. Μιλάνοβιτς υπογράμμισε τη σημασία της γερμανικής οικονομίας για την Ευρώπη και την Κροατία και εξήγησε ότι η χώρα του σκοπεύει να βελτιώσει, περαιτέρω, το επιχειρηματικό περιβάλλον, με νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Με αυτό το σχέδιο νόμου, είπε ο κ. Μιλάνοβιτς, οι επενδυτές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμα πιο ευνοϊκό νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Ο κ. Ρέσλερ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Γερμανίας στην ενταξιακή πορεία της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι η ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε., θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Ρέσλερ επισκέπτεται το Ζάγκρεμπ επικεφαλής πολυμελούς εμπορικής αποστολής, η οποία θα διερευνήσει τις ευκαιρίες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδίως έπειτα από την επικείμενη ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, που είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2013.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα