Συνεχίζεται η ένταση

Τριγμοί στην τρικομματική κυβέρνηση και δυσφορία στο Μαξίμου από την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να προωθήσουν από κοινού στη Βουλή, το επίμαχο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, την ώρα που δημοσιεύματα από το εξωτερικό βλέπουν σκηνικό κρίσης στη συγκυβέρνηση.

Από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας,

ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει ξεχωριστή πρόταση νόμου τη Δευτέρα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά πως, ενώ αρνείται τον αντιρατσιστικό νόμο, σχεδιάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα περιορίζουν τις διαδηλώσεις των εργαζομένων.

Κάλεσε, επίσης, τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτική αναμέτρηση, με όποιους όρους και δημοσιογράφους εκείνος επιθυμεί.

«Ο κ. Τσιπρας επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα ότι ανήκει στα ένα από τα δυο άκρα», σχολιάζει η ΝΔ με αφορμή την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «η απόφαση του κ. Τσίπρα να καταθέσει δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα εφαρμοστεί μόνο εάν γίνει πρωθυπουργός ελήφθη για να περιορίσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να καπελώσει τις απόψεις των κ.κ. Μουλόπουλου και Λαφαζάνη. «Στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ .

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. «Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα: Μπροστά στην προσπάθεια του να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο ο κ. Τσίπρας γίνεται απλά δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Γίνεται φανερό ότι οι αντιπαραθέσεις και ζυμώσεις των άλλων κομμάτων, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού που γεννά και θρέφει το σύστημα που οι ίδιοι υπερασπίζονται», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα