Στον τελικό του Γιουρόπα η Μπενφίκα

Ένας ακόμη ευρωπαϊκός τελικός στην μεγάλη ιστορία της Μπενφίκα. Οι Λουζιτανοί θα είναι φιναλίστ στο Άμστερνταμ, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ καθώς επικράτησαν με 3-1 της Φενέρ στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς οι Τούρκοι το είχαν κερδίσει με 1-0.

Στον τελικό του Άμστερνταμ προκρίθηκε η Μπενφίκα, που κέρδισε με 3-1 την Φενέρμπατχτσε και έτσι ανέτρεψε το 1-0 που είχε χάσει στην Τουρκία.Οι «Αετοί της Λισαβώνας» ξεκίνησαν δυνατά, άνοιξαν το σκορ με τον Γκαϊτάν μόλις στο 9' και έδειξαν να είναι τα αφεντικά του ματς. Στο

23' ο Κάιτ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και προς στιγμήν όλα έδειχναν ιδανικά για τους Τούρκους.

Ωστόσο μετά ο Καρντζόζο πήρε το... όπλο του. Η Μπενφίκα ήταν πολύ καλύτερη και χάρη σε δύο δικά του γκολ (35' και 66'), έφτασε στο σκορ πρόκρισης.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Πέρες, Γκαϊτάν (92' Ρόντερικ), Μάτιτς, Σάλβιο, Αντρέ Αλμέιδα, Λίμα, Καρντόσο (86' Ουρέτα).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Γιόμπο (75' Στοχ), Τσίγκλερ, Εγκεμέν Κορκμάζ, Γκιονούλ (61' Ιρτεγκούν), Σαχίν (46' Μεχμέτ Τοπούζ), Ερκίν, Μπαρόνι, Ουτσάν, Κάουτ, Σό.

Keywords
Τυχαία Θέματα