Στον Πειραιά οι διασωθέντες

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν γύρω στις 7 το πρωί οι 32 διασωθέντες μετανάστες του πρόσφατου ναυαγίου στη Σάμο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι 7. Με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν και οι σοροί των θυμάτων.

Σε σπίτια συμπατριωτών τους θα φιλοξενηθούν οι 32 Σύροι και Σομαλοί παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Μοχαμαντί Γιονούς, μιλώντας στην ΚαλλιόπηΑσλανίδου δήλωσε πως όσοι εκ των μεταναστών είναι

Μουσουλμάνοι ζητούν να ταφούν οι δικοί τους σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, έχει δοθεί εντολή στον κλάδο αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, να χορηγηθεί άσυλο στους διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου. Θα τους δοθεί εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Για την υπόθεση της Σάμου έχουν συλληφθεί δύο Σύροι στην εθνικότητα οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως αναποδογύρισε το σκάφος ωστόσο πηγές από το λιμενικό σώμα κάνουν λόγο για εισροή υδάτων.

Εν τω μεταξύ, επιστολές προς την Ευρωπαία Επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ, και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης για την παράταση κράτησης των μεταναστών, πέραν τους 18 μήνες, έστειλαν το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση " ΑΙΤΗΜΑ". Ο Σπύρος Ριζάκος, διευθυντής της ΜΚΟ Αίτημα, μίλησε στη Φωτεινή Κοκκινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα