Στον Όλιβερ Φρλιτς το βραβείο «Μπίλιανα Κοβάτσεβιτς-Βούτσο»

Ο Κροάτης σκηνοθέτης Όλιβερ Φρλιτς παρέλαβε το βραβείο «Μπίλιανα Κοβάτσεβιτς-Βούτσο», που απονέμεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Βελιγράδι σε προσωπικότητες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Όλιβερ Φρλιτς τιμήθηκε με το βραβείο για τη θεατρική παράσταση «Ζόραν Τζίντζιτς», σε ειδική τελετή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της σερβικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Φρλιτς ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, τονίζοντας ότι δεν ανήκει μόνον στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα των ηθοποιών του θεάτρου Atelje 212 του Βελιγραδίου, που εργάστηκε

μαζί του για την παράσταση.
Το ίδρυμα, στη μνήμη της Μπίλιανα Κοβάτσεβιτς-Βούτσο, η οποία προασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σερβία, ιδρύθηκε το 2010, με σκοπό τη συνέχιση της προώθησης των στόχων, στους οποίους είχε αφιερώσει τη ζωή της.
Το ίδρυμα καθιέρωσε ομώνυμο βραβείο, το οποίο απονέμεται σε αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό που διατίθεται για τη χρηματοδότηση δράσεων στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις οποίες επιλέγει ο κάτοχός του.

Το γεγονός ότι ο Όλιβερ Φρλιτς, Κροάτης σκηνοθέτης, τόλμησε να παρουσιάσει θεατρική παράσταση για το Σέρβο δολοφονηθέντα πρωθυπουργό δίχασε και σόκαρε το κοινό της Σερβίας και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Ορισμένα σερβικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν την παράσταση «επανάσταση που δίνει χαστούκι στην εν υπνώσει Σερβία» και κριτικοί την περιέγραψαν ως το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός της χρονιάς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα