Στον αέρα 6.000 συμβασιούχοι

Έωςτο τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουνσυζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχωντου Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουνστη θέση τους με προσωρινές διαταγέςδικαστηρίων, αποφάσισε το ΥπουργείοΔικαιοσύνης. Ηαπόφαση θα οδηγήσει άμεσαεκτός δημοσίου πολλούς από τους περίπου6.000 συμβασιούχους που συνεχίζουν ναεργάζονται με προσωρινές δικαστικέςαποφάσεις. Με τις νέες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ουσιαστικά δίδεται οριστικό τέλος στην παραμονή των συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων.


Βάσει της απόφασης επιχειρείται να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικέςυποθέσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Πρόκειται για αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» καιαγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ηπραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα