Στόχος του σχεδίου η θεραπεία παθογενειών

«Το σχέδιο "Αθηνά" έχει στόχο τη θεραπεία χρόνιων παθογενειών» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παρουσιάζοντας την τελική πρόταση του υπουργείου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων

Ο υπουργός καταλόγισε πάντως «διακομματική ευθύνη» για την «άναρχη», όπως είπε, «ανάπτυξη του ακαδημαϊκού χάρτη» που έγινε χωρίς σχέδιο λογοδοτώντας σε ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα και υποκύπτοντας στις πιέσεις της Πανεπιστημιακής συντεχνίας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «στο παρελθόν αρκούσε η βούληση ενός καθηγητή και η στήριξη ενός βουλευτή για τη
δημιουργία ενός τμήματος».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «στόχος του υπουργείου είναι να διορθώσει τη γεωγραφική διασπορά ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς να απογυμνωθεί η περιφέρεια» και για το λόγο αυτό, όπως είπε, επιχειρείται «η σύνδεση του ακαδημαϊκού χάρτη με αυτό της ανάπτυξης».

Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις επί του σχεδίου εξέφρασαν τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης με πιο έντονη αντίδραση από τη ΔΗΜΑΡ που κάλεσε τον υπουργό να φέρει νέο σχέδιο όσο και απο σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Keywords
Τυχαία Θέματα