Πανελλαδική συνδιάσκεψη το Σ/κ

Το προσεχές Σαββατοκύριακo συγκαλείται πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί και να οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. «Εκλογικός στόχος του κόμματος είναι η καθαρή εντολή 4ετίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού κομματικού συστήματος. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.
«Στόχος μας» , τόνισε ο κ. Τσίπρας «είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών για το σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».


Ο κύριος Τσίπρας επεσήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά -όπως είπε -παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες, αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή, αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτος.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ , τους βουλευτές και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, στο οποίο θα αποφασισθεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε, ο Τάσος Κορωνάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.


«Το τελευταίο διάστημα έχω εκφράσει τις διαφωνίες μου στα όργανα τόσο για τη γραμμή με την οποία κινούμαστε όσο και για την υποτίμηση της λειτουργίας του κόμματος». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Τάσος Κορωνάκης στο κείμενο παραίτησής του.

«Μετά την πρωτοφανή μάχη που αναμφισβήτητα δώσαμε στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης και τις σημαντικές παρακαταθήκες που δημιουργήσαμε, αλλά και με την πρωτόγνωρη εμπειρία της επτάμηνης διακυβέρνησης,αυτό που χρειαζόμασταν ήταν μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης,αυτοκριτικής και εκπόνησης ενός νέου σχεδίου στρατηγικού επανακαθορισμού».

Η απόφαση για εκλογές-προσθέτει ο κ. Κορωνάκης -χωρίς καμία ουσιαστική εσωκομματική διαδικασία αγνόησε την τελευταία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζοντας την υποτίμηση του κόμματος και στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στις οργανώσεις.

Δυστυχώς, έχω φτάσει στο οδυνηρό σημείο όπου αδυνατώ να ανταποκριθώ στον ρόλο μου ως γραμματέας της ΚΕ, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μου για την μέχρι σήμερα πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα